A Kamagra mint dopping szer

A jobb teljesítmény érdekében egyre több sportoló próbálkozik a KAMAGRA tablettával, annak mellékhatásait kihasználva. A potencianövelőt eredetileg szívgyógyszerként fejlesztették ki, az erekciós zavarokra gyakorolt pozitív mellékhatására csak később derült fény. Működési mechanizmusa a nátrium-monoxid hatásának növelésén, a vérerek kitágításán alapul. Mivel ezáltal a tüdőbe több oxigén jut, a szívmunkát is javítja.

A KAMAGRA hatóanyagát sikeresen alkalmazzák a tüdőartériás magas vérnyomás kezelésére is (ebben az esetben a tüdőartériákban a vérnyomás értéke magasabb a normálisnál), illetve a magas vérnyomásban szenvedő terhes asszonyoknál.

Ennek ellenére nem bizonyított, hogy a sportolókat a KAMAGRA hatóanyaga gyorsabbá, erősebbé tenné. Butch szerint a magasabb nátrium-monoxidszint nem jelenti azt, hogy valakinek jobb eredményei lesznek. Sőt, ha az illető szervezetében megfelelő mennyiség van belőle, és a KAMAGRA hatóanyagával még növel rajta, az kiszámíthatatlan következményekkel járhat.

Ennek ellenére egyes tanulmányok szerint, a KAMAGRA hatóanyagát használó kerékpározók teljesítménye körülbelül 40 százalékkal nő.

A New Yorki Gyógyszerészeti Egyetem orvosa szerint, az izmokba jutó több oxigén nagyobb teljesítményt okoz, mely ha csak 10 százalékos is, éppen elég lehet a győzelemhez profi sportolók esetében. Hozzáteszi, hogy a gyógyszer ilyenfajta pozitív hatása szerinte csak azokban a sportágakban mutatkozik meg, ahol a gyorsaság a lényeg (pl.: futók, kerékpározók, korcsolyázók).